スティッククッキー

今度タスクってみるクッキーレシピ

40本分

 薄力粉 50g
 砂糖 大さじ1(10g)
 塩 ひとつまみ
 無塩バター または マーガリン 大さじ1(13g)
 牛乳 大さじ1(15g)

12×15cmにして40本
170度

そしてショートブレッドの基本配合《砂糖:バター:粉=1:2:3》
クッキー、たとえば
 有塩バター 50g
  きび砂糖 25g
  薄力粉 65g
  ココアパウダー 10g

でもプレーンは
  有塩バター 50g
  砂糖 20~25g
  薄力粉 80g
らしい

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s