ソフトシュガークッキー

http://allrecipes.com/recipe/222091/healthier-easy-sugar-cookies/

  • 2.75CUP 小麦粉 660 =335g
  • 小さじ1 BAKING SODA
  • 小さじ半 BP
  • 1/2CUP バター 110g
  • 1/4CUP ヨーグルト  60ml
  • 1.5CUP 砂糖 360ml 280g
  • 卵1
  • 小さじ1バニラ

オーブン190度 48個TOTAL835g、一個17.4g

粉類を振るう。バターと砂糖をふわりと混ぜる。
卵などを混ぜ込む。胡桃サイズのボールにする。
8・10分焼く
カントリーまー無風クッキーを見たらトータルの重量835gの25%が砂糖、別のレシピは15%砂糖。なのでこれも。

100g減らしたら トータルが735、さとう180gで25%。砂糖半分で180mlで144gなのでそれでやってみよう。
NEWtotal 700g,うち砂糖が144gで20%. 同じ一個17.5gで40個できるはず。

http://cookpad.com/recipe/1656232

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s